Presentació

L’any 2022 s’iniciava el programa LAP. Laboratori d’Art i Pensament d’Es Baluard Museu, concebut com a espai de formació i investigació, com a plataforma d’idees i espai de pensament crític des d’on explorar les potencialitats de la pràctica artística i la producció cultural com a dispositius d’intervenció en el canvi social.

La primera edició va comptar amb la participació d’un grup de persones que varen formar una comunitat activa, participativa, dinàmica, crítica i plural. Persones expertes en matèries diverses varen compartir la seva experiència i el seu coneixement amb el grup de participants, format per artistes, educadors/-es, activistes, professionals de la docència i persones interessades en les diferents temàtiques. Un compartir que no va ser vertical i unilateral, sinó que va fluir en totes direccions i va esdevenir intercanvi, debat, treball i reflexió col·lectiva. El LAP obre les portes a persones i comunitats perquè habitin el museu, des del diàleg, la interpel·lació i, molt especialment, des de la construcció col·lectiva.

El LAP va néixer amb vocació d’activitat permanent, però també com a espai en revisió i exploració contínua, intensament relacionat amb el context cultural, social i polític contemporani, així com amb la necessitat institucional de repensar-se de manera constant. La segona edició del LAP s’ha dissenyat des de l’escolta i l’autocrítica, i s’articula a través d’un format més accessible i igualment intens, en termes de pensar, repensar i entendre l’educació i l’intercanvi de sabers com a elements essencials per a la transformació social.

Direcció: Imma Prieto
Continguts: Imma Prieto i Berta Sureda
Metodologia i gestió: Eva Cifre i Berta Sureda
Coordinació: Eva Cifre i Pilar Rubí