CLOENDA

JORNADA DE CLOENDAREPARAR LES CRISIS
18 de juny de 2022

El programa «Zona de contacte: reparar les crisis» ha volgut donar visibilitat a les múltiples crisis que estam afrontant des de fa dècades, crisis interrelacionades, continuades i simultànies, crisis climàtiques, socials, laborals, polítiques, sanitàries o econòmiques. Ha volgut donar visibilitat a la ineficàcia dels nostres sistemes polítics i econòmics que, lluny de posar les persones al centre, continuen fent de l’economia i el seu creixement l’eix de totes les polítiques. Davant d’això, cada vegada s’aixequen més veus que reivindiquen polítiques de reparació, polítiques de transformacions radicals en el context de la crisi civilitzatòria en què estam immersos.

«Zona de contacte: reparar les crisis» ha volgut desplegar un espai des del qual reflexionar i analitzar, però també, i essencialment, ha volgut assajar diferents formes de treball des de la institució-museu, com a espai d’experimentació crítica, educativa i social, i cercar dispositius d’intervenció que contribuesquin a reparar un món en el qual, en paraules de Naomi Klein, tot està massa espatllat.

A través d’una conferència de Guy Standing, economista i un dels precursors del concepte precariat, seguida d’un diàleg amb Marcelo Expósito, artista i crític cultural, s’analitzaran possibles estratègies de reparació i reconstrucció a favor d’una  societat més justa, igualitària, sostenible i lliure.

18 h. Conferència pública: Guy Standing
18.45 h. Diàleg entre Guy Standing i Marcelo Expósito, moderat per Berta Sureda