Presentació

El Laboratori d’Art i Pensament és un programa de formació i investigació que es proposa constituir-se com a plataforma d’idees i espai de pensament crític des d’on explorar les potencialitats de la pràctica artística i la producció cultural com a dispositius d’intervenció en el canvi social.

Vol reunir les persones interessades en les interrelacions entre l’art i la cultura i altres àmbits polítics i socials, persones dels àmbits de les humanitats, la pràctica artística, les polítiques públiques, la producció o la gestió cultural, activistes i persones vinculades a moviments socials o compromeses amb el canvi social que vulguin implicar-se en projectes de reflexió, investigació i acció en un context de treball col·lectiu.

El LAP concep la pràctica artística com a territori de confluència de múltiples sabers, relats, disciplines i intervencions polítiques o socials. D’acord amb l’anomenat «gir pedagògic» que ha experimentat l’art contemporani i els museus d’art contemporani de tot arreu durant les últimes dècades, el LAP parteix d’una concepció de la institució com a espai d’experimentació crítica, educativa i social, i cerca constituir-se com a laboratori d’idees artístiques i culturals en l’epicentre actual de les crisis, de les innovacions i dels fluxos contemporanis.

Amb vocació d’activitat permanent, però també com a espai en revisió i exploració constant, intensament relacionat amb el context cultural, social i polític contemporani, així com amb la necessitat institucional de repensar-se de manera constant, el LAP s’articularà d’acord amb diverses línies de reflexió i d’investigació.

Un dispositiu d’art i pensament que neix, en definitiva, amb l’objectiu d’articular un projecte que posi en relació la institució-museu amb els debats, la producció i la difusió del pensament contemporani. És un projecte de formació experimental i interdisciplinària que entén l’educació i l’intercanvi de sabers com a elements essencials de transformació social.

Direcció: Imma Prieto
Continguts: Imma Prieto i Berta Sureda
Metodologia i gestió: Eva Cifre i Berta Sureda
Coordinació: Eva Cifre i Pilar Rubí