Presentació del llibre Work(in') work(out) de Biel Llinàs

Des d’Es Baluard Museu programam i impulsam periòdicament, presentacions de llibres i publicacions amb l’objectiu d’apel·lar directament a la reflexió al voltant de diferents problemàtiques que travessen l’art contemporani, les pràctiques artístiques, i per extensió, el nostre temps. En cada edició, convidam els autors i les autores dels textos que, en companyia d’altres crítics, escriptors i escriptores, i d’altres professionals del sector, ens exposen el seu pensament.

En aquesta ocasió presentarem el llibre Work(in’) Work(out) de l’artista Biel Llinàs, que va ser guardonat amb el Premi Miquel Casablancas 2022 en la modalitat de projecte. La publicació és el fruit d’una investigació sobre les interseccions entre pràctica artística i treball alimentari, motivada per la manca de temps, característica de la societat del rendiment i el seu impacte en la vida quotidiana. El projecte es planteja transformar la jornada laboral de l’artista com a informador a La Pedrera (Barcelona), articulada al voltant de la precarització i la disciplina, en pràctica artística.

Presenta: Marcos Augusto, escriptor

Biel Llinàs és artista visual, mediador i investigador. La seva pràctica reflexiona críticament sobre els vincles entre espai, individu i experiència. Des d’una perspectiva multidisciplinària, especialment marcada per la pintura i la instal·lació, qüestiona aquells espais quotidians (arquitectònics, paisatgístics, laborals…) que habitam, consumim i produïm diàriament en l’anomenada societat del rendiment.

Ha desenvolupat projectes expositius i d’investigació, amb el suport d’institucions com Sala d’Art Jove, Sant Andreu Contemporani, Art Jove IB, La Escocesa, Fabra i Coats, la Fundació Guasch Coranty, el Casal Solleric, La Capella, el CCCB o el MACBA i ha participat en residències en l’àmbit nacional i internacional, amb el suport de Homesession, Belgrade Artist in Residence, Es Far Cultural i la Fundació Miró Mallorca. El 2022 rep el Premi Miquel Casablancas en la modalitat projecte per la proposta Work(in’) work(out), el 2023 presenta l’exposició Un racó [im]propi, a la galeria àngels barcelona i actualment desenvolupa la tesi doctoral a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.

Share
Categories
-
Tags
-